Työllistämistoiminnan liikevaihto ylsi helmi-huhtikuussa yli 20 prosentin kasvuun vuotta aiemmasta

Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 4,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vuotta aiemmin samalla ajanjaksolla liikevaihto kasvoi 4,3 prosenttia. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja. Kaikki palvelujen päätoimialat ja lähes kaikki palvelujen alatoimialat kasvoivat vuodentakaisesta. Suurin kasvaja oli työllistämistoiminta, jonka liikevaihto ylsi 20,3 prosentin kasvuun vuodentakaisesta.

Palvelualojen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)

plv_2016_04_2016-07-13_tie_001_fi_001

Vuoden 2016 helmi-huhtikuun tarkastelujaksolla suurimpia kasvajia palveluiden alatoimialoilla olivat työllistämistoiminnan lisäksi tietopalvelutoiminta (+19,6 %) sekä turvallisuus ja vartiointiala (+19,0 %). Heikoimmin meni kustannustoiminnassa (-2,8 %), vesiliikenteessä (-2,3 %), ohjelmistoissa ja konsultoinnissa (-0,7 %) sekä elokuvien ja tv–ohjelmien tuotannossa (-0,4 %), joissa kaikissa liikevaihto laski vuodentakaisesta.

Palvelualojen päätoimialoista suotuisimmin kehittyi hallinto ja tukipalvelutoiminta, jonka liikevaihto kasvoi 10,2 prosenttia vuoden takaisesta. Myös ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toimiala kasvoi 9,0 prosenttia.

Palvelualojen päätoimialoista heikoimmin kehittyi edelleen kuljetus ja varastointi, jonka liikevaihto pysyi lähes vuodentakaisella tasolla, kun kasvua kertyi vain 0,2 prosenttia. Kuljetus ja varastointi -toimiala on painoarvoltaan suurin palvelualoista, liikevaihdolla mitattuna sen osuus on 28 prosenttia. Alan sisällä suotuisasti liikevaihto kehittyi vain maa- ja rautatieliikenteessä (+1,8 %) sekä varastointia ja liikennettä palvelevassa toiminnassa (+2,3 %).

Lähde: Palvelualojen liikevaihtokuvaaja, Tilastokeskus