Kajaanin kaupunki siirtyi sähköiseen rekrytointiin

500px-kajaani-vaakuna-svg

Kajaanin kaupunki on ottanut 1.9.2016 käyttöön sähköisen rekrytoinnin työkalun, valtakunnallisen kuntarekry.fi -palvelun. Kuntarekrystä löytyvät Kajaanin kaupungin ja liikelaitosten avoimet työpaikat ja siellä voi jättää työpaikkahakemuksen.

Kuntarekry-järjestelmän myötä Kajaani sai käyttöönsä käyttäjäystävälliset ja ajanmukaiset välineet henkilöstön perusrekrytointiin sekä sijaisten rekrytointiin. Rekrytointijärjestelmän lisäksi palveluun sisältyy näkyvyys kunta-alaan erikoistuneella työpaikkailmoitussivustolla www.kuntarekry.fi.

Mitä etuja työnhakijan kannalta?

Työnhakijan kannalta uusi järjestelmä tuo helpotusta työnhakemiseen. Kuntarekry tarjoaa työnhakijalle käyttäjäystävälliset ja sähköiset työvälineet työpaikkojen, sijaisuuksien ja keikkatöiden hakemiseen. Työnhakijat voivat luoda Kuntarekryyn oman profiilin. Profiilia on mahdollista käyttää pohjana työhakemuksissa. Lisäksi omaan hakijaprofiilin voi päivittää hakijatietoja tietojen muuttuessa.

Palvelun käyttöönotolla halutaan tehostaa sekä työnhakua että hakemusten käsittelyä.  Jatkossa työnhakijat voivat lähettää sähköisen työhakemuksen, saada tiedon uusimmista työpaikoista sähköpostitse (työnhakuvahti) ja jakaa tietoa avoimista työpaikoista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Esimiesten näkökulmasta sähköiset työhakulomakkeet selkeyttävät ja nopeuttavat hakemusten käsittelyä sekä yhdenmukaistavat organisaation rekrytointiprosessia ja -viestintää.

Palvelun kautta voi hakea kätevästi myös sijaisuuksia ja keikkatöitä

Myös lyhytaikaisten sijaisten rekrytointi uudistuu. Kajaanin kaupungin perusopetus lähtee ensimmäisenä pilotoimaan sijaisrekisteritoimintoa.  Tällä hetkellä sijaisrekisterin haku on avattu kuntarekryn sivuille. Sijaisuuksia tarvitaan mm. luokanopetukseen, erityisluokanopetukseen sekä perusopetuksen aineenopetukseen. Lähiaikana kuntarekryn sivuille avataan sijaisrekisteri myös koulunkäyntiavustajille. Mahdollista on, että myöhemmin otetaan käyttöön myös muiden toimialojen sijaisrekisterit.

Sijaisille saadaan palvelun kautta tieto työtarjouksesta välittömästi tekstiviestitoiminnon tai keikkakalenterin avulla. Sijaisilla itsellään taas on mahdollisuus päivittää palvelussa internetin kautta omia käytettävyys- ja yhteystietojaan.

Palvelun tuottaa Suomen Kuntaliiton omistama yhtiö KL-Kuntarekry Oy

Kuntarekry https://www.kuntarekry.fi/fi ja https://www.kuntarekry.fi/fi/avoimet-tyopaikat-kajaani