#Kesätyöt-kampanja muistuttaa kesätöihin lähtijöitä verokortista

poste-de-travail-et-technologie

Verohallinto haluaa muistuttaa kaikkia kesätöihin lähtijöitä tarkistamaan verokorttinsa ja tarvittaessa tekemään uuden netissä. Toimittamalla verokortin ajoissa työnantajalle välttyy 60 %:n ennakonpidätykseltä. Verokortti tarvitaan lyhyttäkin kesätyötä tai palkallista harjoittelua varten.

Touko-kesäkuussa moni toisen ja kolmannen asteen opiskelija suuntaa kesätöihin. Verohallinnon #Kesätyöt-kampanja kehottaa tarvittaessa tekemään uuden verokortin verkossa.

Verokortin voi tulostaa itse

Verohallinto on lähettänyt kaikille yli 15-vuotiaille alkuvuodesta verokortin. Kesätöihin menijät voivat käyttää sitä tai tarvittaessa tilata ja tulostaa uuden verokortin osoitteesta vero.fi/verokortti. Tulostamalla verokortti on heti käytössä.

– Nuoret ovat näppäriä verkon käyttäjiä, mutta veroasiat voivat joskus tuntua hankalilta. Verokortin teon avuksi olemme tehneet ohjevideon nuorille verokortin teosta Verokortti verkossa -palvelussa sekä ohjekirjeen kesätöihin menijöille. Ja jos verokortin teko ei onnistu ohjeista huolimatta, apua saa chattailemalla kanssamme arkisin klo 9−16.15 osoitteessa vero.fi/verokortti, viestintäpäällikkö Pirjo Korvola kertoo.

Verokortti verkossa -palvelussa voi asioida vuorokaudenajasta riippumatta. Verokortin tilaaminen vaatii henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Verokampukselta lisäapua verotukseen

Verokampus.fi on nuorten verotuksen tietopankki. Verokampus on perustettu, jotta nuoret voisivat ottaa veroasiansa alusta alkaen haltuun. Verotus ei aina ole kovin yksinkertaista, ja se saattaa aiheuttaa hämmennystä. Verokampuksella käsitellään nuoria koskevia veroasioita mielenkiintoisesti ja käytännönläheisesti. Sivustolta löytyy nyt myös visojen ystäville uusi Verokurko-visa, jossa voi testata oman verotietämyksen.