Adecco Finland Oy: IT-alalla lähes kaikki ovat jo töissä

ue08lbr8gv7h8o1hrb4f

Helen Vesik toimii Oulun Adeccon yksikön päällikkönä.

Oulun Adeccon Helen Vesik on erikoistunut asiantuntijarekrytointeihin, joista suuren osan muodostavat IT-alan rekrytoinnit. Hän kertoo, että Adecco hakee alalle esimerkiksi ohjelmistokehittäjiä, testaajia, projektipäälliköitä ja softa-arkkitehteja.

”Työtehtävät ovat usein ohjelmointia tai järjestelmän kehitystä. Tehtävät tosin vaihtelevat hyvin paljon eri yritysten välillä.”

IT-rekrytoinnit ovat Vesikin mukaan keskittyneet Helsinkiin, Ouluun ja Tampereelle. Helsingissä on määrällisesti eniten IT-alan työpaikkoja, mutta Oulussa niitä saattaa olla suhteessa eniten.

Henkilöstövuokrausta käytetään IT-alalla yhä harvemmin, sillä rekrytointi suoraan asiakasyritykseen on yleistynyt.

”Työntekijät IT-alalla eivät yleensä lähde keikkaluontoisiin töihin, sillä monella on vakituinen työpaikka. Hyvien työntekijöiden löytäminen on yleisestikin haasteellista, sillä kaikki ovat jo töissä.”

IT-alalla piirit ovat pienet

Hakijan näkökulmasta on hyvä, että Adeccon kautta voi hakea anonyymisti töitä.

”Jos ei halua, että kukaan saa tietää töiden hakemisesta, kannattaa hakea meidän kautta. Voimme esitellä hakijat asiakasyritykselle osaamisen kautta ilman nimiä. Piirit ovat tällä alalla niin pienet, että muuten kaikki tietävät sinun hakevan uutta työpaikkaa.”

Myös stereotypia siitä, että ohjelmoijat viihtyvät omissa oloissaan, on Vesikin mukaan osittain totta.

”Yleensä, kun työhaastattelussa pyydän hakijaa kuvailemaan itseään, todella moni kertoo olevansa introvertti, mutta toki muunlaisiakin persoonia löytyy. Osa pystyy keskustelemaan normaalisti ihmisten kanssa, mutta osa kertoo kommunikoivansa mieluiten sähköpostitse.”

Lopuksi Vesik kertoo erään onnistumistarinan, joka tapahtui viime vuoden loppupuolella, kun eräs työnhakija oli lähettänyt avoimen hakemuksen Adeccolle.

”Hän oli nuori ja hänellä oli vähän työkokemusta. Hän valitteli, ettei meinaa löytää töitä, kun ei tiedä, mistä kannattaisi hakea. Sovimme hänen kanssaan työhaastattelussa, että jos tulee sopiva työpaikka, olen häneen yhteydessä. Aikaa vierähti, kunnes huomasin, että eräs yritys hakee työntekijöitä. Tarjosin tätä kyseistä henkilöä heille ja he kiinnostuivat. Nyt hän on siellä töissä. Henkilö ei välttämättä olisi päässyt sinne omalla CV:llään, mutta kun tunsin hakijan persoonan ja osaamisen, osasin kertoa hänestä oikeat asiat ja se kannatti.”